KAMI BERSAMA MU

KAMI BERSAMA MU

1/28/10

Dr Badrulamin di Tampin 5 Feb 2010

CERAMAH UMUM
Bersama :
Dr Badrulamin Baharon
Gunasegaran
YB Verappan , ADUN Repah
Ustaz Kharil Anwar Wafa , Ketua Pemuda PAS N.Sembilan
Ustaz Zakaria Khalim, YDP PAS Tampin

Jumaat 5 Feb 2010
Jam 9 mlm
Di Markas PAS Cawangan Tampin Bandar (Rumah Abu Sufian)

Semua Dijemput Hadir

1/27/10

Perhatikan awan maut sekeliling kita

Wujudkah alat yang boleh mengubah cuaca, menyebabkan kemarau, hujan lebat, ribut taufan, banjir, puting beliung, tsunami dan gempa bumi ?

Ianya semakin banyak diperkatakan dewasa ini. Dan ianya dikaitkan dengan sistem HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).

HAARP dikaitkan pula dengan pembentukan jejak awan yang aneh iaitu “chemtrail” atau “jejak kimia” yang membentuk jejak putih panjang di langit.

Dikatakan HAARP menggunakan gelombang radio dengan voltan tinggi untuk memanipulasikan antara ionosfera.

Cuba perhatikan disekeliling kita adakah kita dapat melihat awan seperti Chemtrail ini. Chemtrail ini juga dikaitkan dengan Cloud of Death atau Awan Maut.

Ianya seperti awan selepas kapalterbang lalu, dalam jumlah yang banyak, tetapi tiada kelihatan atau kedengaran ada kapalterbang di udara.

Oleh itu perhatikanlah awan-awan disekeliling kita, sekiranya ada kelainan dari yang biasa.

Apa pun banyaklah ingat kepada Allah. Hanya kepada Allah kita akan kembali dan berserah. Buatlah persiapan sebelum mati, solat fardu jangan tinggal.

Buat semua yang Allah suruh, tinggal semua yang Allah tegah.


1/26/10

Malaysia beli 30 Helikopter dari Indonesia ?

Laman web Detik News pada 26 Jan 2010 melaporkan Malaysia sedang memesan 30 helikopter dari Indonesia ;

Sjafrie mencontohkan, senjata dan kendaraan tempur buatan PT Pindad atau pesawat buatan PT DI selama ini sudah dipercaya PBB atau negara lain untuk dipesan. Contohnya, Malaysia yang saat ini sedang memesan 30 an pesawat jenis Helikopter.

Sumber : http://www.detiknews.com/read/2010/01/26/074759/1285987/10/di-hari-ke-100-sby-akan-keluarkan-2-perpres-bidang-pertahanan

1/25/10

Gempa bumi di Sarawak, teori senjata ekologi


Gempa bumi: Gegaran kecil di Batu Niah dan Suai, Sarawak
25/01/2010 12:36pm

KUALA LUMPUR 25 Jan. 2010 – Gegaran kecil dilaporkan dirasai di Batu Niah dan Suai di Sarawak berikutan gempa bumi berskala rendah yang berlaku berhampiran Batu Niah pagi tadi.

Menurut kenyataan Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM), gegaran berskala 3.2 Richter itu berlaku pada 7.47 pagi berpusat kira-kira 26km dari Batu Niah, 90km barat daya Miri dan 99km di timur laut Bintulu.

Menurut kenyataan itu lagi, sebelum ini, gegaran lemah berskala 3.3 Richter pernah berlaku di kawasan itu pada 12.13 tengah hari 23 Disember tahun lalu. – Bernama

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0125&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_10.htm

Teori `senjata ekologi' menukar cuaca dunia
Oleh RUHANIE AHMAD
Utusan Malaysia 7 April 2005

Tsunami di Aceh, gempa bumi di Pulau Nias, perlanunan di Selat Melaka. Adakah ketiga-tiganya mengandungi agenda geopolitik asing terhadap Malaysia dan Indonesia di abad ke-21?

Soalan ini wajar dihalusi oleh kerajaan Malaysia dan Indonesia yang prihatin terhadap kesejahteraan Asia Tenggara, khususnya wilayah Nusantara yang mewarisi sejarah persahabatan sejak zaman berzaman.

Keprihatinan ini wajar berpaksikan hakikat bahawa di abad ke-21 memang ada kuasa besar yang mahu menguasai beberapa lokasi strategik di Asia Tenggara.

Antara lokasi tersebut ialah Selat Melaka yang dikuasai bersama oleh Malaysia dan Indonesia.

Selat Melaka dipercayai mahu dikuasai pihak asing kononnya untuk membanteras perlanunan dan terorisme yang dikatakan membahayakan pengangkutan minyak dan gas cecair asli dari Asia Barat dan Asia Tengah ke lain-lain destinasi di Asia Timur dan Lingkungan Pasifik.

Utara Sumatera dipercayai ideal dijadikan pangkalan laut tentera asing untuk menguasai pintu masuk ke Selat Melaka dari arah utara. Selatan Filipina dipercayai mahu dikuasai untuk dijadikan pangkalan laut tentera asing bagi mengawal Laut China Selatan.

Tenggara Thailand pula dikatakan ideal untuk dijadikan pangkalan udara tentera asing bagi memperkukuhkan pertahanan udara tentera asing berkenaan di Laut China Selatan.

Kekuasaan tentera asing ke atas seluruh lokasi strategik tersebut dikatakan akan melengkapkan strategi pertahanan tentera asing berkenaan bagi menghadapi sebarang ancaman yang mungkin ditimbulkan oleh China di abad ke-21.

Oleh itu, apabila tsunami membunuh lebih 250,000 rakyat Indonesia, salahkah kalau rakyat Malaysia-Indonesia bertanya, benarkah ia bencana alam? Mungkinkah tsunami itu angkara pihak yang mahu menguasai Indonesia, Thailand atau Malaysia?

Kalau tidak mungkin, mengapakah bekas Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat (AS), William Cohen, pernah memberitahu satu seminar counter-terrorism pada April 1997, bahawa teroris sudah mula menggunakan `senjata ekologi' untuk menukar cuaca, meledakkan gempa bumi atau meledakkan gunung berapi secara jarak jauh dengan menggunakan gelombang elektromagnatik.

Menurut Cohen, perkembangan seperti di atas adalah benar. Lantaran itulah beliau menggesa supaya usaha-usaha counter-terrorism AS diperhebatkan untuk menangani gejala berkenaan.

Oleh itu, tidak mungkinkah yang dimaksudkan dengan `usaha-usaha counter-terrorism AS diperhebatkan' membawa erti bahawa AS juga wajar menguasai teknologi dan teknosains dalam bidang menukarkan cuaca, meledakkan gempa bumi, meledakkan gunung berapi secara jarak jauh menggunakan teknologi elektromagnatik dengan lebih baik dan lebih canggih daripada yang dikuasai oleh pihak teroris?

Jika hakikatnya demikian, tidak mungkinkah AS merupakan satu daripada kuasa dunia yang mempunyai teknologi dan teknosains mengenai peperangan cuaca ini?

Sebab itukah banyak pihak mempercayai bahawa tentera udara AS kini mempunyai kemampuan memanipulasikan cuaca, sama ada untuk ujian atau kegunaan sebagai senjata ketenteraan?

Sebab itukah maka ada pihak yakin bahawa antara kapabiliti ketenteraan AS mutakhir termasuklah teknologi pembikinan banjir, ribut taufan, kemarau dan gempa bumi?

Secara umumnya, teknologi memanipulasikan cuaca ini dikenali sebagai teknologi High-Frequency Active Auroral Research Program atau HAARP yang wujud sejak 1992. Pihak-pihak yang sinis terhadap HAARP menggelarkannya sebagai `teknologi maut'.

Ini kerana modifikasi cuaca dikatakan boleh menjejaskan plat tektonik di dasar lautan sehingga menyebabkan gempa bumi dan peralihan plat itu. Jika ini terjadi, akan meledaklah gempa bumi yang dahsyat sehingga mencetuskam tsunami.

Banyak pihak pula berpendapat bahawa teknologi ini boleh digunakan secara unilateral, secara ofensif, secara defensif, atau digunakan sebagai usaha-usaha pencegahan.

Teknologi ini dipercayai pernah digunakan ke atas beberapa `negara samseng'. Sebab itulah negara-negara terbabit telah mengalami pertukaran cuaca yang drastik sejak beberapa tahun lalu.

Manipulasi

Contohnya, Korea Utara dikatakan telah mengalami musim kemarau yang panjang dan kemudiannya diikuti pula oleh hujan dan banjir. Keadaan ini telah memusnahkan seluruh sistem pertanian di negara tersebut. Tidakkah ini akibat modifikasi cuaca yang digunakan sebagai senjata strategik?

Negara-negara seperti Iraq, Iran dan Syria juga mengalami keanehan cuaca sepanjang 1999. Adakah ini satu kebetulan? Atau, inikah kesannya manipulasi cuaca?

Afghanistan pula mengalami kemarau empat tahun berturut-turut sebelum ia dilanda Peperangan Antikeganasan Global (PAG) pada 2001. Akibatnya, seluruh ekonomi negara itu musnah dan rakyat jelatanya dicengkam kebuluran.

Adakah ini satu kebetulan? Bukankah ini kesan manipulasi cuaca yang digunakan sebagai senjata strategik oleh sesetengah kuasa besar dunia?

Dalam sesuatu peperangan, yang penting adalah matlamat, bukannya cara. Contohnya, sistem pertanian Korea Utara musnah tanpa sebarang ledakan bom ataupun kedatangan bala tentera asing untuk memusnahkan ladang-ladang di negara tersebut. Ia musnah akibat manipulasi cuaca.

Oleh itu, salahkah kalau hari ini ada pihak berpendapat bahawa manipulasi cuaca adalah satu senjata yang amat berkesan. Ia boleh digunakan ke atas negara musuh atau negara sahabat yang mahu dihuru-harakan atas sesuatu sebab tertentu?

Oleh itu juga, mustahilkah tsunami pada 26 Disember 2004 dan gempa bumi pada 28 Mac 2005 di perairan barat Sumatera adalah akibat persenjataan ekologi seperti di atas?

Adakah satu kebetulan apabila pada 17 Disember 2004, Presiden George W. Bush mengeluarkan arahan eksekutif memberikan AS kuasa mengawal seluruh lautan di dunia, dan sembilan hari sesudah itu terjadi gempa bumi dan tsunami di perairan Aceh, Indonesia?

Adakah ini satu kebetulan? Atau, adakah ini memang dirancang kerana Aceh adalah satu-satunya lokasi strategik sebagai pintu masuk ke Selat Melaka dari arah utara?

Bukankah lokasi Aceh strategik kerana di sana beroperasi sebuah syarikat petroleum yang besar? Di sana juga ia mempunyai rizab gas asli yang besar? Bukankah Aceh strategik kerana di sana terdapat Gerakan Aceh Merdeka yang disifatkan sebagai teroris sekutu Al-Qaeda?

Bayangkan. Kini Aceh jadi padang jarak, padang tekukur. Kesan tsunami di sana lebih teruk daripada ledakan bom nuklear. Dan, tanpa meledakkan sebutir bom atau sebiji peluru, ratusan ribu rakyat Indonesia telah pun terkorban.

Tanpa meledakkan sebutir bom atau sebiji peluru, beribu-ribu tentera AS sudah berada di Aceh. Inikah yang dikatakan sebagai peperangan strategik atau taktikal?

Soalan ini mesti ditanya, khususnya apabila `misi kemanusiaan' AS ke Aceh dikepalai oleh Leftenan Jeneral Blackman, jeneral perang yang mengepalai pencerobohan AS ke Baghdad pada Mac 2003.

Pada 29 Mac 2005, satu lagi gempa bumi yang besar berlaku di perairan pantai barat Sumatera. Gegarannya turut menggemparkan ribuan rakyat Malaysia dari Perlis hingga ke Johor.

Soalnya, adakah gempa itu juga benar-benar satu bencana alam? Mungkinkah ia akibat senjata ekologi seperti yang dihuraikan di atas?

Tidak mungkinkah gempa bumi berkenaan bertujuan mengalihkan tumpuan masyarakat Indonesia dan Malaysia daripada sesuatu yang lebih besar yang sedang dirancang dan boleh terjadi di Selat Melaka tidak lama lagi?

Kalau tidak, mengapakah kebelakangan ini gerakan perlanunan di Selat Melaka seolah-olah mendapat suatu nafas dan tenaga baru? Mungkinkah ini tindakan `lanun upahan' untuk merintis sesetengah kuasa besar menguasai Selat Melaka?

Atau, mungkinkah wujud sesetengah rakyat Nusantara sendiri yang sedang bersubahat dengan pihak asing untuk menghuru-harakan Malaysia dan Indonesia bagi memudahkan kuasa asing mencapai agenda geopolitiknya di Selat Melaka?

Rakyat Malaysia dan Indonesia yang prihatin wajar merenungkan seluruh huraian dan pertanyaan di atas. Kerajaan Malaysia dan Indonesia pula wajar berwaspada setiap masa walaupun teori konspirasi seperti ini disifatkan keterlaluan.

Wartawan Malaysia dan Indonesia juga perlu proaktif dalam pengutipan maklumat dan berita yang boleh menggemparkan Nusantara dengan ledakan yang mungkin lebih dahsyat daripada tsunami di Aceh atau gempa bumi di Pulau Nias.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2005&dt=0407&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_02.htm

Persiapan Gempa Bumi, Puting Beliung di Malaysia


Bala bencana , gempa bumi, puting beliung boleh berlaku di mana-mana dan bila-bila, termasuk di Malaysia.

Adakah kita bersedia dari sudut fizikal dan spiritual untuk menghadapi semua ini ?

Yang penting ialah munajat kita kepada Allah agar dijauhkan dari segala bala bencana. Juga solat fardu 5 waktu sehari semalam jangan sekali-kali ditinggal dan yang terbaik bagi lelaki ialah berjemaah di masjid.

Khutbah Jumaat di Masjid Bandar Baru Senawang pada 22 Januari 2010 menyeru jemaah akan kepentingan solat fardu , dimana umat Islam di Malaysia sedang kritikal dengan statistik menunjukkan 90 peratus orang Islam di Malaysia tidak sembahyang. Sepatutnya semua masjid di Malaysia , isi khutbah Jumaat menekankan gejala akidah ini, iaitu gejala tidak sembahyang yang semakin serius ini.

Macamana dengan persiapan fizikal ? Di sekolah , anak-anak kita tidak pernah diajar bagaimana hendak menghadapi bala bencana, samada duduk bawah meja, duduk tepi dinding dan sebagainya. Kerana kita masih merasakan Malaysia tidak akan dilanda bala bencana.

Terdapat laporan menyatakan Malaysia pernah menggunakan sistem peralatan Rusia yang boleh mengubah cuaca untuk menghilangkan jerebu satu ketika dulu, dimana peralatan ini boleh juga menyebabkan taufan dan puting beliung.

Apakah empat kejadian gempa bumi di Kuala Pilah pada November 2009 sebahagian dari ujikaji pihak tertentu ?

Orang yang bijak ialah mereka yang banyak mengingati mati dan membuat persiapan selepas mati.

“Telah timbul berbagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang telah dilakukan oleh tangan manusia; (timbulnya yang demikian) kerana Allah hendak merasakan mereka sebahagian dari balasan perbuatan-perbuatan buruk yang mereka telah lakukan, supaya mereka kembali (insaf dan bertaubat).”
(Ar Ruum : 41)

Kepada pemimpin politik samada UMNO, PAS dan PKR juga media massa, akhbar , radio serta TV. Tolong beri perhatian serius akan perkara ini. Gejala akidah tidak sembahyang dan persiapan bala bencana di Malaysia.

*****************************
Gempa bumi lemah di Kuala Pilah

KUALA LUMPUR 30 Nov. - Gempa bumi lemah berukuran 3.3 pada skala Richter berlaku di Kuala Pilah, Negeri Sembilan awal pagi ini.
Menurut kenyataan Jabatan Meteorologi Malaysia di sini hari ini, gempa bumi itu berlaku pada pukul 12.15 pagi dan berpusat di 22 kilometer timur Seremban.
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1130&pub=utusan_malaysia&sec=Terkini&pg=bt_08.htm&arc=hive

*****************************

Kuala Pilah digegar gempa bumi

KUALA PILAH 30 Nov. - Gempa bumi lemah berukuran 3.3 pada skala Richter berlaku di beberapa kawasan di Tanjung Ipoh di sini awal pagi ini.
Jurucakap Jabatan Meteorologi Malaysia ketika dihubungi memberitahu, gempa bumi itu berlaku pada pukul 12.15 pagi dan berpusat di 22 kilometer arah timur Seremban.
Selain Kuala Pilah, satu gempa bumi sederhana berukuran 5.5 Richter turut dilaporkan di Kepulauan Mindanao, Filipina pada pukul 4.09 pagi ini.
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1201&pub=utusan_malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_23.htm&arc=hive

*****************************
Tiada gempa susulan di Kuala Pilah

Empat kejadian gempa yang berpusat di 22km timur Seremban mula dikesan jam 2.30 petang Ahad, manakala tiga gegaran berikutnya berlaku dalam tempoh 24 jam seterusnya.

Menurut kenyataan JMM semalam, kejadian 12.15 awal pagi semalam berukuran 3.3 pada skala Richter, sementara terakhir pada 2.30 petang pula pada bacaan 3.0 skala Richter.

Gempa bumi lemah ini pertama kali muncul di Kuala Pilah.

Sebelum kejadian ini, sejak penghujung 2007, Malaysia mencatatkan 40 gempa bumi lemah, tetapi yang ketara 37 daripadanya berlaku di sekitar garisan gempa bumi di Bentong, Pahang.

Tiga lagi gempa bumi itu di Manjung (Perak) dan Jerantut (Pahang).

JMM dilaporkan berkata sejak November 2007 sehingga Mei tahun lepas, sebanyak 29 gempa bumi dicatatkan di kawasan Bentong.

Kes terbaru pada 8 Okt lepas bagaimanapun mencatat gempa bumi paling kerap, sebanyak lapan kali dari pukul 4.45 pagi hingga 12.05 tengah hari, bermagnitud antara 1.1 hingga 2.8 skala Richter.

Kesemua gempa bumi itu dikesan di sekitar Bukit Tinggi dan Janda Baik yang mempunyai garis sesar berukuran 15 kilometer lebar dan 70 kilometer panjang.

http://www.malaysiakini.com/news/118728

*****************************
In a nutshell, this is the nucleus of the expertise just recently acquired to control the weather. By pouring measured energy that has been focussed into certain parts of the ionosphere, scientists can create all kinds of storms like hurricanes, thunderstorms, floods, tornadoes, and drought. In NEWS1198, "U.N. Treaty Proves Weather Control Is Real", we report news articles that Malaysia actually contracted with a Russian Weather Modification company to create a hurricane that would be directed close enough to clear the smoke and smog from Malaysia's cities without actually coming on to land to create devastation. This Russian company delivered, and Malaysia had clear skies.
http://www.cuttingedge.org/News/n1207.cfm

*****************************
The idea that HAARP was created to control weather was promoted in a big way by Nick Begich in a book entitled Angels Don't Play This HAARP. The HAARP project has been recently connected to the December Malaysian earthquake, and a year before, was connected to the BAM earthquake.
http://burningmarble.blogspot.com/2005/02/haarp-and-chemtrails-are-your-ears.html

*****************************
Thursday, November 13, 1997 Published at 20:21 GMT

Malaysia tries artificial rain to beat haze
Malaysia is to try to generate rain using Russian equipment, in an attempt to clear the haze which has covered parts of south-east Asia for the past two months.
The Russian machinery has still to be tested, but the Malaysian authorities say it creates high winds, which then produce clouds and rainfall. They say they're confident the artificial cyclones won't damage property or the environment.
Russia has agreed to supply the equipment on the understanding that it will only be paid if rain comes.

From the newsroom of the BBC World Service
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/far_east/30828.stm

1/24/10

Makan Malam Amal DUN Paroi 18 Jan 2010

JAMUAL MAKAN MALAM AMAL DUN PAROI
Bersama Tetamu :
Dato Tuan Ibrahim Tuan Man , Naib Presiden PAS
Dato Fauzi Abd Rahman , Mantan Timbalan Menteri
YB Hj Mohamad Taufek , ADUN Paroi

Tarikh : 18 Februari 2010 / Khamis
Masa : 8.00 malam
Tempat : Restoran Tom Yam , Senawang

Kupon RM 30 seorang

Untuk tempahan kupon atau sumbangan sila hubungi :
Hassan 019-2171942
Sufian 013-3589328

1/23/10

Senjata Tektonik Amerika cetus Gempa di HaitiChavez: Senjata Tektonik AS Penyebab Gempa Haiti
Jumat, 22 Januari 2010 11:00

CARACAS (SuaraMedia News) - Pemimpin Venezuela Hugo Chavez Rabu menuduh Amerika Serikat menyebabkan kehancuran di Haiti dengan menguji sebuah 'senjata tektonik' karena menyebabkan bencana gempa bumi yang melanda negeri tersebut pada minggu lalu.

Presiden Chavez mengatakan AS "bermain Tuhan" dengan menguji perangkat yang mampu menciptakan bencana jenis ekologi semacam itu, surat kabar Spanyol ABC mengutip pernyataannya.

Sebuah gempa berkekuatan 7,0 mengguncang negara miskin itu pada 12 Januari dan menewaskan sekitar 100.000 hingga 200.000 orang. Sementara Haiti menanti bantuan dunia untuk kebutuhan dasar, para pejabat mengatakan bahaya terbesar yang dihadapi korban selamat adalah luka-luka yang tidak dirawat dan meningkatnya penyakit.

Setelah gempa, permohonan bantuan kemanusiaan yang ditanggapi secara global. Namun, bangsa itu berjuang dengan kekerasan dan penjarahan karena bantuan yang masih belum cukup untuk puluhan ribu korban yang kehilangan tempat tinggal dan luka-luka.

Chavez mengatakan gempa bumi 'pembunuh' itu mengikuti adanya uji coba "senjata gempa bumi" tak jauh dari lepas pantai Haiti. Dia tidak menguraikan sumber klaimnya.

Chavez mengatakan ini "senjata gempa bumi" ini pada akhirnya akan digunakan terhadap Iran dan akan diambil alih oleh militer AS.

Para pemimpin terang-terangan sebelumnya menuduh AS menduduki Haiti "di bawah kedok bencana alam."

Setidaknya 11.000 tentara AS telah dikirim ke negara itu untuk memberikan keamanan bagi upaya distribusi bantuan.

Media Venezuela melaporkan bahwa gempa bumi itu "mungkin terkait dengan proyek yang disebut HAARP, sebuah sistem yang dapat menghasilkan perubahan iklim yang tak terduga dan keras."

HAARP, High Frequency Active Auroral Research Program, adalah studi berjalan di Alaska diarahkan pada rekonfigurasi sifat-sifat ionosfer bumi untuk meningkatkan kemampuan satelit komunikasi.

Mantan Menteri Pertahanan AS William Cohen pada tahun 1997 menyatakan prihatin terhadap negara-negara yang terlibat "dalam terorisme jenis ekologi dimana mereka dapat mengubah iklim, merancang gempa bumi, gunung berapi dari jarak jauh melalui penggunaan gelombang elektromagnetik."

HAARP telah dipenuhi dengan kontroversi sejak pertengahan 1990-an ketika Negara bagian Rusia, Duma mengeluarkan siaran pers yang ditulis oleh urusan pertahanan internasional dan masyarakat pada HAARP dan ditandatangani oleh 90 deputi.

"Amerika menciptakan senjata geofisika integral baru yang dapat mempengaruhi medium dekat-Bumi dengan gelombang radio frekuensi tinggi ... Signifikansi dari lompatan kualitatif ini dapat dibandingkan dengan transisi dari baja dingin hingga senjata api, atau dari senjata konvensional hingga senjata nuklir. Jenis senjata baru ini berbeda dari tipe sebelumnya pada medium dekat-Bumi sekaligus menjadi objek dari pengaruh langsung dan komponennya

Presiden Venezuela, Hugo Chavez, menuduh AS memanfaatkan gempa yang menyerang Haiti untuk menguasai negara tersebut.

Pada hari Minggu (17 Januari 2010), dalam sebuah acara TV mingguan, Chavez mengolok-olok pasukan militer AS yang dikirim ke Haiti sebagai “pasukan yang dipersenjatai seperti tentara mau perang”.

“Saya baca bahwa 3000 tentara berdatangan, para marinir dipersenjatai seperti tentara yang akan berperang. Disana, senjata tidak kurang-kurang. Ya ampun. Dokter, obat-obatan, bahan bakar, rumah sakit di tanah lapang, itulah yang seharusnya dikirim oleh AS,” kata Chavez.

“Yang paling penting, Anda tidak melihat mereka di jalanan. Apakah mereka mengangkati mayat-mayat? ... Apakah mereka mencari korban yang terluka? Anda tidak melihat semua itu. Saya belum melihat mereka. Dimana mereka?” lanjut Chavez.

“Mereka menjajah Haiti secara terselubung”, tandas Chavez.

Meski berkomentar pedas, Chavez menyatakan bahwa ia tak bermaksud menyurutkan upaya kemanusiaan yang diambil oleh AS. Ia hanya bermaksud mempertanyakan apa perlunya mengirim sedemikian banyak pasukan.

Chavez berjanji bahwa Venezuela akan mengirim bensin sebanyak yang diperlukan untuk transportasi dan produksi listrik di Haiti. Caracas telah mengirim beberapa pesawat beserta para dokter, bantuan, dan beberapa tentara ke Haiti. Disamping itu, sebuah misi Rusia-Venezuela akan diberangkatkan ke Haiti pada hari Senin. (iw/pv/dj/sm) http://www.suaramedia.com/

Gempa di Haiti, Israel curi organ manusia ?

Ya ALLAH, selamatkanlah mangsa gempa bumi di Haiti dari mereka yang zalim.
Ya ALLAH, selamatkanlah mangsa perang di Palestin dari mereka yang zalim.

Berita dari Al Manar TV di bawah :

********************
After Stealing Palestinian Organs, Now It’s Haiti’s Turn
Batoul Wehbe Readers Number : 1911

20/01/2010 While media reports from Haiti expressed amazement at Israel's well-equipped medical delegation to the quake-stricken nation, some critics have warned against organ theft. The Israeli medical team dispatched to Haiti has set up a field hospital in the tremor-battered Caribbean country, winning Western media praise for doing what even their American peers have not yet managed to accomplish.

But a video posted on Youtube by an American resident of Seattle, Washington on Tuesday took the shine off the Israeli professionalism that media have raved about in the past few days.

An American resident of Seattle, Washington, uploaded a video to YouTube on Tuesday accusing soldiers in the Israeli delegation to the earthquake site in Haiti of being involved in stealing organs from their patients.

The man, who calls himself T. West, fronts a group called AfriSynergy Productions. The video presents something to think about while exploiting the horrible tragedy that has befallen Haiti where Israeli occupation soldiers are engaged in organ trafficking.

West recalled organ harvest charges filed against the Israeli army in the past, and pointed out that there is very little monitoring during such tragedies.

“The bizarre host of the video collected praises broadcast on television channels regarding the advanced equipment and treatment the Israeli teams are providing in Haiti. After about a minute and a half of such praise, the man looks straight into the camera and said that there are people operating in Haiti who do not have a conscience and are members of the search-and-rescue teams, including the Israeli occupation forces,” a Ynet report said.

The man repeated the facts that the Israeli army stole organs in the past from Palestinians and others. He asserted that there is very little oversight during such tragedies, and that the Haitian people must look out for their fellow citizens to protect them against international medical groups who arrived in the country "for the money." He indicated that some people were looking to make money off the tragedy.

Last Tuesday, a 7.3 magnitude earthquake jolted Haiti, leaving an estimated 200,000 people killed, 70,000 of whom have already been buried in mass graves.

In a conversation with Ynet, the man explained his beliefs behind the statements he made. "I don't have anything against Israel. I have a lot against the ideology of Zionism," he explained. "We saw what you did in South Africa and with the Palestinians. Because of our history and the suffering of our people, I understand what the Palestinians are going through."

To back up what he said, the man drew upon the recent arrest of Jews in the United States on suspicions that they were involved in an organ trafficking racket.

According to him, he is taking action "to promote positive change among Afro-Americans and in Africa. I am not a politician. I do a talk show and journalism and volunteer for a few non-profit organizations."

"It is good that the Israeli army and others are helping there, but everywhere there is death, there are exploiters. There needs to be transparency in Haiti."

ISRAELI POLICY: TORTURE, EXECUTE THEN HARVESTING ORGANS

The Popular Movement for the Support of Prisoners and Palestinian Rights showed a video in Gaza City on Monday showing Israeli soldiers executing a Christian Palestinian from Gaza city after kidnapping him in 1988.

The video also provides certain details regarding illegal harvesting of the organs of the slain youth. The Palestinian youth, Fadi Tarazi, is a Palestinian Christian from Gaza City. Israeli occupation forces of the Givati Brigade kidnapped and tortured him before executing him after tying him to their jeep.

His body was taken away by the army and his organs were illegally harvested before his body was returned to his parents, the Movement reported.

The movement demanded the International Human Rights groups to expose the Israeli violations and war crimes against the Palestinian people. It added that Israel should not be given the chance to evade prosecution for its crimes against the Palestinian people, and crimes against humanity.

http://www.almanar.com.lb/NewsSite/NewsDetails.aspx?id=120662&language=en

1/21/10

Ustaz Idris Ahmad turun Jelebu 22 Jan 2010

CERAMAH UMUM
Ustaz Idris Ahmad , Ketua Penerangan PAS Pusat
Chegubard
Zulkefly Mohamad Hj Omar
Tarikh : 22 Jan 2010 , Jumaat
Masa : 9 mlm
Tempat : Kg Chenor, Bt 2 1/2, Peradong, Kuala Klawang, Jelebu, N.Sembilan

Semua Dijemput Hadir

1/20/10

Majlis Jamuan Teh PAS N.Sembilan 7 Feb 2010

MAJLIS JAMUAN MINUM PETANG
Tarikh : 7 Februari 2010 , Ahad
Masa : 5 ptg – 7 mlm
Tempat : Dataran Muhibbah, Kg Ismail, Ampangan, Seremban
Kupon : RM 10/org

Kupon boleh didapatai dari wakil kawasan atau dewan mulai 24 Januari 2010

Untuk maklumat lanjut, tempahan kupon serta sumbangan sila hubungi :

Tn Hj Ir Md Noh 019-2556206 , Bendahari PAS N.Sembilan
Suhari Sulaiman 019-2998345 , SUK PAS N.Sembilan

1/19/10

Pelancaran Pakatan Rakyat N9 28 Jan 2010 Seremban


CERAMAH PERDANA

Sempena Pelancaran Majlis Pakatan Rakyat Negeri Sembilan


Tempat : Dataran Muhibbah, Kg Ismail, Ampangan, Seremban

Tarikh : 28 Januari 2010 / Khamis

Masa : 9.00 malam


Bersama :

YB Salahudin Ayub (Naib Presiden PAS)

YB Azmin Ali (Naib Presiden PKR)

YB Dato’ Kamarul Baharin Abbas (Pengerusi PKR N.Sembilan)

Sdr Zulkefly Mohamad Hj Omar (Pesuruhjaya PAS N.Sembilan)

YB Loke Siew Fook (Pengerusi DAP N.Sembilan)


Semua Dijemput Hadir


Maklumat lanjut hubungi :

Email: supneg9@gmail.com Telefon: 06-767 7278/79 Faks: 06-767 7780

Bersama Mahfuz Omar 26 Jan 2010 Seremban

CERAMAH UMUM


Bersama :

YB Dato Mahfuz Omar (Naib Presiden PAS)

Sdr Zulkefly Mohamad Hj Omar (Pesuruhjaya PAS N.Sembilan)

YB Loke Siew Fook (Pengerusi DAP N.Sembilan)


Tarikh : 26 Jan. 2010 / Selasa

Masa : 9 mlm

Tempat : Pejabat BPPNS, No.5 Jalan Durian Emas 2, Off Jalan Dato' Siamang Gagap, Seremban

(Berhampiran Sek Keb Sri Kelana , Pusat Zakat N9 Betaria dan The Store Centre Point )


Semua Dijemput Hadir

Terbengkalai bangkit amarah

Sinar Harian 19 Jan 2010

PERMATANG

PASIR – Penduduk tinggal paling berhampiran projek naik taraf di Jalan Permatang Pasir yang terbengkalai hampir dua minggu lalu meluahkan perasaan tidak berpuas hati.


Hal ini berikutan projek terbengkalai itu menyebabkan pelbagai masalah antaranya debu dan habuk mengakibatkan kehidupan seharian mereka terganggu.


Selain itu kejadian kemalangan banyak berlaku mengakibatkan kecederaan parah.


Penduduk yang rata-ratanya bakal menyambut Perayaan Tahun Baru Cina pertengahan Februari depan nekad menutup jalan berkenaan dengan melonggokkan tanah di atas jalan jika tidak segera dibaiki.


Penduduk, Sam Kin Sun, 37, berkata, tiada jalan lain menyelesaikan masalah itu selain menutupnya jika pihak berkenaan lepas tangan terhadap punca permasalahan.


Menurutnya, penduduk di sini yang menanggung semua akibat daripada kerja sambil lewa sesetengah pihak.

“Memandangkan jalan ini betul-betul berhadapan rumah menyebabkan ibu saya perlu sentiasa mencuci lantai dan meja kerana habuk banyak.


“Saya sudah tidak tahan dengan habuk yang ‘menyerang’ rumah terutamanya apabila waktu tengah hari ditambah pelbagai kenderaan berat melalui jalan ini,” katanya.


Kin Sun berkata, ada penduduk di sini yang tidak tahan dengan habuk dan debu terpaksa berpindah ke rumah anaknya serta hanya akan pulang apabila permasalahan itu berakhir.


“Saya sudah menghabiskan lebih RM500 untuk menyewa jentera bagi meratakan tanah di hadapan rumah yang dilonggokkan kontraktor


“Saya terpaksa mengambil inisiatif tersebut bagi memudahkan kenderaan kami sekeluarga keluar masuk,” katanya.


Dia mendakwa, kontraktor tidak mengemas semula tanah dikorek dalam proses menaik taraf jalan menyebabkannya menanggung kesukaran keluar masuk rumah.


“Begitu juga keadaannya dengan paip saluran air ke rumah kami yang dibiarkan berselerak di atas jalan malah ada yang pecah.


“Kami penduduk di sini terpaksa membaiki paip berkenaan kerana jika tidak bekalan tersebut terputus ke rumah,” katanya.


http://www.sinarharian.com.my/mns/content/story6387872.asp

1/17/10

Sakit Mental ? Apa dah jadi Umno di Jelebu N.Sembilan

Dato Rais Yatim sebagai Ahli Parlimen Jelebu kena turun padang tengok perangai anak buahnya di Jelebu. Cerita dan gambar sensasi pada pautan berikut http://pkrn9.blogspot.com/2010/01/umno-membuktikan-kebodohannya-di-jelebu.html

1/16/10

Lagi kes culik budak di Malaysia

Van putih sambar budak
Harian Metro 16 Jan 2010

AMPANG: Belum selesai kes penculikan Nurin Jazlin Jazimin, 8, dan Sharlinie Mohd Nashar, 5, seorang lagi kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun menjadi mangsa, kelmarin.

Nenek mangsa yang enggan namanya didedahkan berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 9 malam apabila cucunya, murid tahun enam, dalam perjalanan ke kedai runcit berhampiran rumahnya di Taman Dagang di sini.

Menurutnya, ketika berjalan kaki bersendirian, sebuah van dinaiki seorang lelaki menghampiri cucunya sebelum berhenti.

“Lelaki tempatan berambut panjang dan memakai kemeja-T putih terus keluar dari van dan menghampiri cucu saya.

“Dia memeluk lalu menangkap cucu saya dari belakang. Akibat terkejut dengan tindakan itu, cucu saya meronta dan cuba melepaskan diri,” katanya.

Menurutnya, lelaki itu menyumbat mulut murid perempuan itu dengan kain sebelum menariknya masuk ke dalam van terbabit.

“Selepas berjaya mengheret masuk ke dalam van, dia menutup muka cucu saya dengan pita pelekat bagi mengelakkannya menjerit meminta tolong.

“Cucu saya dipaksa duduk sebelum dipakaikan tali pinggang keledar. Cucu saya cuba melawan dan melepaskan diri, namun lelaki terbabit menolak dan mengugutnya supaya diam,” katanya.

Difahamkan, sebelum matanya ditutup, mangsa sempat melihat beberapa botol arak dalam van berkenaan sebelum lelaki itu menghidupkan enjin dan meninggalkan tempat kejadian.

“Penjenayah itu kemudian memandu ke arah Wangsa Maju sebelum berhenti berhampiran pondok pengawal yang menjadi pintu masuk utama satu kawasan perumahan.

“Lelaki itu keluar dari van dan berjalan ke arah belakang kenderaan itu tanpa diketahui tujuannya. Kesempatan itu digunakan cucu saya untuk membuka pintu van perlahan-lahan sebelum bergegas melarikan diri tanpa menoleh belakang,” katanya.


Kanak-kanak itu bernasib baik kerana arif dengan kawasan berkenaan sebelum menuju ke rumah datuk saudaranya di Jalan Setiawangsa untuk mendapatkan bantuan sebelum membuat laporan polis. “Saya hanya menyedari kejadian itu selepas dihubungi ibu saudaranya kira-kira sejam selepas dia terselamat. Kami sekeluarga tidak tahu motif lelaki itu melarikannya.

“Kejadian itu menyebabkan dia trauma dan takut pergi ke sekolah. Akibat terlalu takut, cucu saya demam panas dan kini berehat di rumah,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan, yang dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut berikutan siasatan masih dilakukan bagi mengenal pasti penjenayah terbabit.

Oktober lalu, seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun diculik seorang lelaki menggunakan van putih selepas diumpan dengan wang RM5 di Kampung Sungai Pinang, Batu 3, Jalan Kapar, Klang, kira-kira jam 8.30 malam.

Bagaimanapun, mangsa sempat melarikan diri walaupun sudah diperkosa penjenayah yang sempat membawanya bersiar-siar.

Dalam kejadian sebelum ini, Nurin Jazlin Jazimin, 8, diculik selepas mengunjungi pasar malam berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju pada 20 Ogos, 2007.

Mayat mangsa ditemui disumbat dalam beg berhampiran PJS1, Petaling Jaya.

Dua bulan selepas itu, seorang lagi kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun nyaris diculik berhampiran rumahnya di Seksyen 1, Wangsa Maju tidak jauh dari tempat Nurin dilaporkan hilang.

Dalam kejadian itu, mangsa yang cuba ditarik masuk ke dalam van sempat melawan sebelum dilepaskan penjenayah yang terkejut dengan jeritan ibu mangsa.

Kejadian sama berulang apabila seorang lagi kanak-kanak perempuan, Sharlinie Mohd Nashar, 5, turut dilaporkan hilang pada awal Januari 2008 selepas didakwa turut dilihat bersama seorang suspek dalam sebuah van di Cheras. Mangsa gagal ditemui sehingga kini.

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Vanputihsambarbudak/Article

The Return of Isa Al Masih 17 Jan 2010 Seremban

Muslimin and Muslimah,

Please be informed that there will be an 'Islamic Talk'. The details are as follows,

TITLE : ISA Al-MASIH WILL RETURN
DATE : SUNDAY, 17.1.2010
TIME : AFTER MAGHRIB PRAYERS
VENUE : SURAU AL-HIDAYAH BANDAR WARISAN PUTERI SIKAMAT , SEREMBAN
MEDIUM : MALAY LANGUAGE

All muslims are invited.

Thanks.

Info from http://usthjhishamuddinmansor.blogspot.com/2010/01/islamic-talk.html

1/14/10

Gesa SWM bersihkan sampah

Sinar Harian 14 Jan 2010

KUALA PILAH - Penduduk Kampung Maasop, di sini menggesa pihak Southern Waste Management Sdn Bhd (SWM) membersihkan longgokan sampah di sini.

Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Maasop, Zakaria Peral, 50, berkata, keadaan itu berlarutan hampir seminggu lalu.

“Masalah ini sudah beberapa kali berlaku, tetapi kali ini paling teruk sehingga menghalang kelancaran lalu lintas. Saya difahamkan, setiap kali hujan pekerja SWM tidak akan membuang sampah di tapak pembuangan sampah kira-kira 200 meter di Ulu Maasop, sebaliknya memilih untuk membuang di sini.:

“Saya tidak marah sekiranya longgokan sampah ini dibersihkan semula, tetapi apabila saya perhatikan lama-kelamaan semakin menjadi-jadi sehingga mengundang bahaya kepada pengguna menjadikan jalan ini sebagai laluan utama,” katanya.

Menurutnya, sampah itu bertaburan di jalan raya sehingga satu laluan tidak boleh dilalui dan tindakan haiwan liar seperti monyet dan anjing memburukkan keadaan terbabit.

“Kawasan berkenaan sepatutnya dibersihkan dan jika tidak, masalah lain yang akan timbul. Ditambah, wabak penyakit boleh berpunca daripada longgokan sampah itu seperti denggi.

“Longgokan sampah itu turut menjadi tempat pembiakan tikus dan nyamuk. Berikutan itu, saya bimbang wabak penyakit merbahaya seperti denggi itu akan berleluasa sehingga ke kawasan kampung,” katanya.

Sementara itu, Kamarudin Aripin, 39, berkata, tapak longgokan sampah itu tidak strategik kerana kenderaan datang dari kampung Inas tidak akan perasan kerana membawa dengan laju.

“Apabila sampah penuh di atas jalan menyebabkan pengguna dari arah Pilah mengelak dan menggunakan laluan sebelahnya dan kenderaan dari arah Inas mengguna had laju kerana sedang mendaki bukit dan tidak mustahil boleh berlaku kemalangan. Pengguna tidak perasan kenderaan datang dari arah Pilah.

“Ditambah, masalah ketiadaan lampu jalan. Untuk itu, sebelum berlaku perkara tidak diingini, saya berharap pihak berkuasa dapat selenggarakan sampah ini secepat mungkin,” katanya.

Berikutan itu, menurutnya, sejak tapak pembuangan sampah diwujudkan di sini, lalat banyak di kawasan kampung terutama apabila tiba majlis kenduri atau sebagainya.

“Penduduk menggunakan perangkap lalat, tidak sampai sejam, perangkap itu dipenuhi lalat. Tapak pembuangan sampah juga tidak jauh dari kampung. Ini memberi gambaran kawasan di sini kotor.

“Ramai penduduk kawasan perumahan itu merungut mengenai masalah itu, tetapi tidak boleh mengambil sebarang tindakan,” katanya.

Menurutnya, dia tidak menafikan SWM memainkan peranan penting terutama dalam aspek pengurusan sisa pepejal, kitar semula serta kaitannya dengan alam sekitar.

“Tetapi, diharapkan masalah ini dapat diselesaikan segera untuk menjaga alam sekitar dan inginkan udara bersih sepanjang hari,” katanya.

http://www.sinarharian.com.my/mns/content/story6363173.asp

Ceramah Salahudin Ayub Chegubard 19 Jan Seremban

CERAMAH UMUM
Bersama :
YB Salahuddin Ayub , Naib Presiden PAS
YB Amiruddin Shari , ADUN Batu Caves
YB Taufek , ADUN Paroi, AJK PAS Pusat
che'GuBard

Tarikh : 19 Jan 2010 (Selasa)
Masa : 9 malam
Tempat : Kg. Tok Dagang, Paroi, Seremban

Semua Dijemput Hadir

Maklumat lanjut hubungi Hassan 019-2171942

1/13/10

Bengkel Twitter Facebook PR 17 Jan 2010 Seremban

MEDIA TRAINING - Siri 3
Program : Bengkel aplikasi penggunaan twitter dan facebook
Tarikh : 17hb. Januari, 2010.
Hari. : Ahad.
Masa : 9.00 pagi hingga 12.30 tgh.
Tempat : Pejabat Parti Keadilan Rakyat Negri Sembilan,
433, Tingkat Dua ,Jalan Tuanku Antah,
Seremban.

Trainer :
En Sean Ang (KL)
Sdr.Onn Abu Bakar

Siapa Patut Hadir : Semua penyokong Pakatan Rakyat.

Keperluan Yang berminat untuk mengikuti bengkel diminta membawa lap-top masing-masing. Peserta diharap sudah mempunyai alamat e-mail sendiri.

Tiada bayaran dikenakan

Hubungi SUK MUS 016-6319585,atau Nordin Ismail 013-3960393.

ANJURAN : KELAB MEDIA PENYOKONG PAKATAN RAKYAT

Maklumat lanjut di http://keadilanrasah.blogspot.com/2010/01/media-training-siri-3-anjuran-kelab.html

1/10/10

Bakar Gereja di Malaysia, Indonesia, Mossad, CIA

Satu teori mengenai tangan-tangan ghaib dalam pembakaran gereja di Malaysia dan serangan geraja di Indonesia pada pautan berikut :

http://aangirfan.blogspot.com/2010/01/mossad-busy-in-malaysia.html

On 24 December 2000, there were attacks directed against churches in Jakarta and in eight cities across Indonesia.
http://aangirfan.blogspot.com/2009/12/classic-moslem-cleric.html

1/9/10

JOM Program VIVA Palestina 15 Jan 2010 Senawang

Program Ceramah Kesengsaraan Gaza dan Rayuan Sumbangan VIVA PALESTINA

Tarikh: 15 Jan 2010 , Jumaat
Masa : Selepas solat Maghrib
Tempat : Masjid Bandar Baru Senawang , N.Sembilan http://masjidsenawang.blogspot.com

Penceramah dari PACE (Palestine Centre for Excellence) http://www.pacemalaysia.net

SEMUA DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI

Palestine Centre for Excellence (PACE) is a non-political and non-profit making body which conducts strategic and futuristic studies on the Arab and Muslim worlds. It emphasizes on the Palestine issue, and the conflict with the Zionist Project and Israel as well as related Palestinian, Arab, Islamic and international developments.

Pengarah dan Kakitangan PACE :
Assoc. Prof. Dr. Hafidzi Mohd Noor , Pengarah http://lambaian-islah.blogspot.com
Br. Mohd Naser Tampol
Br. Mujahid Hasanuddin
Br. Wan Muhammad Wan Ibrahim

Ahli Penyelidik PACE :
Assoc. Prof. Dr. Hafidzi Mohd Nor
Ir. Selamat Aliman
Assoc. Prof. Dr. Abd. Rahim M. Yusoff
Dr. Roslan Ahmad
Ir. Megat Sharifuddin Ibrahim
Br. Ridzuan Harun
Br. Mohd Safwan Saparudin
Br. Abdullah Mujahid Hasanudin
Sr. Maryam Jailani
Sr. Nihlah Johari

PALESTINE CENTRE OF EXCELLENCE, MALAYSIA
Lot 300.1, Lorong Selangor,
Bandar Melawati, Taman Melawati
53100 Kuala Lumpur
Ph: +6 03 4324 3442
Fax: +6 03 4324 3443
Website: www.pacemalaysia.net
E-mail: mypacemalaysia@gmail.com

1/7/10

GAZA, Demo bantah Mesir di KL 8 Jan 2010

Demo Bantah tindakan Mesir halang bantuan ke Gaza, Palestin

JUMAAT 8 Januari 2010

Selepas Solat Jumaat

Di Kedutaan Mesir, Kuala Lumpur (berkumpul di Bangunan Tabung Haji)


Semua dijemput hadir tanpa mengira kaum, agama, warganegara dan fahaman politik.

Tolong sebarkan.


VIVA PALESTINE !

VIVA PALESTINE !

VIVA PALESTINE !


************************

PAS seru ahli sertai bantah Mesir esok


PAS mengesa kepada rakyat Malaysia yang prihatin untuk berkumpul di Bangunan Tabung Haji di Jalan Tun Razak sebelum berarak ke Kedutaan Mesir selepas solat Jumaat bagi menyatakan bantahan.

PAS telah membuat keputusan untuk menyatakan bantahan terhadap tindakan zalim kerajaan Mesir yang telah menghalang kemasukan pasukan konvoi Viva Palestina ke Gaza.

Sehubungan itu, semua ahli PAS diminta turun ke perhimpunan aman tersebut di hadapan bangunan Kedutaan Mesir di Kuala Lumpur, selepas solat Jumaat esok.

http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=24078:pas-seru-ahli-sertai-bantah-mesir-esok-bukan-demo-lain&catid=1:utama&Itemid=50

1/5/10

Keluhan Wakil Rakyat N.Sembilan tahun 2010

Berikut keluhan seorang Wakil Rakyat di Negeri Sembilan :

Bagi saya hari ini merasai bagaimana ibubapa mengadu dan mengeluh dengan yuran yang dianggap tinggi, persiapan kelengkapan pakaian yang tidak sempurna, buku tulis serta alat tulis yang mahal harganya dan pelbagai macam lagi.

Mereka yang mengadu ke pejabat pagi ini, cuba saya bantu sedaya yang mampu hasil sumbangan rakan-rakan. Walaupun tak semuanya dan seberapa namun dari raut wajah sudah cukup mereka faham apa yang mampu saya lakukan.

Dari bapa seorang pemandu, bapa yang tidak punya pendapatan tetap serta kerja tetap, datuk yang mencari bantuan untuk cucunya yang yatim dan yang lain-lainnya

Inilah suasana hari pertama persekolahan setelah melihat bunga api yang dibakar di KLCC, Dataran Merdeka, Jalan Bukit Bintang bagi meraikan Tahun Baru 2010 yang lalu. Pastinya masih ramai yang menerlukan keperihatinan kita.

Baca seterusnya di http://aminuddinharun.blogspot.com/2010/01/selamat-menyambut-hari-persekolahan.html

1/4/10

Debat Md Sabu dan Chegubard 18 Jan Gemencheh

SIRI CERAMAH PERDANA
Bersama :
Hj. Md Sabu , AJK PAS Pusat
Ustaz Zakaria Khalim , Timbalan Pesuruhjaya PAS N.Sembilan
V Verappan , ADUN (DAP) Repah
che'GuBard , Ketua PKR Rembau

Tarikh : 18 Jan 2010 (Isnin)
Masa : 9 mlam
Tempat : Felda Bukit Rokan (Pkt 6), Gemencheh, N.Sembilan

Semua Dijemput Hadir

Nak tahu Teknik curi duit guna kad ATM
Encik Yacob bin Ahmat dari Seremban telah dirompak bersenjatakan perbankan internet melalui kad ATM beliau. Beliau ingin berkongsi pengalaman , agar menjadi pengajaran buat semua pihak.

Beliau juga kesal dengan jawapan yang diberikan oleh pihak Maybank menyatakan tiada apa-apa dapat dilakukan terhadap wangnya sebanyak RM 7,535.83 yang telah dipindahkan ke akaun orang lain yang tidak dikenalinya iaitu akaun nombor 0090200245903. Surat jawapan Maybank tersebut bertarikh 21 Dis 2009 dengan Rujukan COP/ATM&SST/2009-1443

Berikut sedikit petikan daripada Laporan Polis yang dibuat oleh Encik Yacob.

No Repot : KTINGGI/008999/09
Tarikh Repot : 17/12/2009
Pengadu : Yacob bin Ahmat

Pada 16.12.09 jam 10:20 pg semasa berada di Kota Tinggi terima panggilan talipon dari no 03-26988044 iaitu Mr Lee Chong Guan kononnya dia dari Ambank dan mendakwa saya ada hutang kad kredit Ambank sebanyak RM 4,573.00.

Saya kata tiada kad kredit Ambank tapi Lee kata ada dengan no akaun 5455193286538016 dan Lee kata mungkin orang lain guna nama saya buka akaun kad kredit.

Panggilan dipindahkan kepada Mr Alen kononnya Pegawai Bahagian Pengaduan dan meminta semua butir peribadi dan nombor-nombor akaun bank.

Mr Alen arah saya pergi ke mesin ATM Maybank di Kota Tinggi dan tel dia 010-3618409. Dari situ saya menuruti arahan melalui talipon. Tanpa disedari wang saya dipindahkan ke akaun 0090200245903 sebanyak dua kali berjumlah RM 7,535.83.

Saya terpedaya pada awalnya dengan Mr Lee Chong Guan dan Mr Alen kerana apabila saya menalipon nombor 03-26988044 ianya dijawab oleh operator elektronik Bank Negara. Mr Lee juga memberi nombor lain iaitu 03-26989088 juga nombor Bank Negara.

1/3/10

Pelancaran Pengkhianat Melayu 14 Jan 2010 di Rembau

CERAMAH PERDANA dan Majlis Pelancaran Buku UMNO Khianat Melayu peingkat Rembau

Tarikh : 14 Januari 2010 (Khamis)
Masa : 9 malam
Tempat : Markas PAS Rembau (PASTI Al Amin) , Kg Pulau Bukit, Chengkau

Bersama :
Ustaz Idris Ahmad - AJK PAS Pusat
Zulkefly Mohamad Omar – Pesuruhjaya PAS N.Sembilan
YB Mohamad Taufek - ADUN Paroi , Yang Dipertua PAS Rembau
Chegubard – Ketua PKR Rembau
Azhar Ibrahim – Bekas calon PAS DUN Kota

Semua Dijemput Hadir

Peta ke Markas PAS Rembau di pautan berikut http://rembau-hari-ini.blogspot.com/2010/01/ceramah-yb-taufek-chegubard-10-jan.html

(Nota : Ceramah Ustaz Idris Ahmad pada 10 Jan di tempat sama telah ditunda pada 14 Jan)

Kisah Nasib orang Melayu di N.Sembilan
http://pasns.blogspot.com/2009/09/pengambilan-tanah-orang-melayu-di.html

Nasib Masjid di N.Sembilan
http://pasns.blogspot.com/2009/09/masjid-kg-bongek-nsembilan-akan.html

Nasib Guru Agama KAFA di N.Sembilan
http://pasns.blogspot.com/2009/10/siapa-betul-mb-nsembilan-atau-jabatan.html

Ceramah Lobai Kampung 9 Jan 2010 Senawang

CERAMAH MULTIMEDIA SAMBUTAN MAAL HIJRAH
Oleh Ustaz Norazman bin Mohamad (Blogger http://lobai-kampung.blogspot.com )

Tarikh : 9 Januari 2010 (Sabtu)
Masa : Selepas solat Maghrib
Tempat : Masjid Bandar Baru Senawang , N.Sembilan
Tajuk : Percaya Sebelum Berjaya

Semua Muslimin dan Muslimat Dijemput Hadir

1/1/10

Peniaga 'dahaga' pembaharuan

Sinar Harian 31 Dis 09


SEREMBAN - Sunyi tanpa pengunjung.


Itu suasana di Bazaar Mains, Seremban, dekat sini, menyebabkan peniaga menggesa supaya pembaharuan segera dapat dilakukan pihak pengurasan.


Bangunan yang gah berdiri di tengah-tengah bandar itu mula beroperasi sejak 2006, namun selepas hampir tiga tahun ia masih gagal menarik kunjungan orang ramai malah masih ada kurang mengenali menyebabkan peniaga mula dibelenggu resah kerana terpaksa berdepan risiko kerugian.


Tinjauan Sinar Harian ke lokasi kira-kira jam 10.30 pagi mendapati bahagian dalam bazar terbabit nyata suram selain beberapa buah kedai sahaja dibuka.


Setiap bulan ada peniaga 'gulung tikar'


Peniaga, Nor Azian Mohd Nordin, 36, berkata, pihak pengurusan perlu mencari jalan terbaik bagi mempromosi bazaar kepada orang ramai sebelum keadaan menjadi semakin parah.


Menurutnya, sejak tiga tahun berniaga di situ, hampir setiap bulan ada sahaja peniaga terpaksa gulung tikar atau mengambil keputusan berpindah ke lokasi lain kerana masing-masing sudah tidak tahan lagi dengan keadaan bazar yang kurang pengunjung.


“Malah, saya percaya ada juga kalangan peniaga di sini yang hanya menunggu masa untuk menutup kedai sekiranya tidak ada sebarang perubahan dilakukan untuk kemajuan bazar ini.


“Saya sendiri pun bergantung kepada promosi melalui laman web. Jika mahu tunggu pelanggan datang ke sini, susahlah,” katanya.


Azian berkata, pihak pengurusan perlu memandang serius masalah ini bazaar ini memainkan peranan penting dalam membangunkan ekonomi serta sektor perniagaan bumiputera.


Kurang parkir, tiada papan tanda


Pengusaha perubatan Homeopati, Dr Ruslan Yussof, 46, berkata, faktor kekurangan parkir menjadi salah satu sebab mengapa bazar itu sukar dikunjungi.


“'Parking' memang ada, tapi selalunya penuh di bahagian depan dan belakang kedai. Kadang-kadang pusing empat lima kali pun susah untuk mendapat 'parking' di sini.


“Tambahan pula bila jam 5 petang, kenderaan diletakkan di hadapan bazar terpaksa dialihkan kerana perniagaan pasar malam mula beroperasi,” katanya.


Oleh itu, katanya, rata-rata peniaga memilih menutup kedai pada jam 5.00-6.00 petang disebabkan tiada pengunjung.


Bagaimanapun, Dr Ruslan yakin bazar terbabit berpotensi menjadi pusat perniagaan bumiputera yang maju suatu hari nanti sekiranya pelbagai usaha mempromosikannya dapat dilakukan.


Pihak pengurusan turut digesa menggantikan papan tanda tertulis Bazaar Mains di bahagian atas bangunan berikutan ramai tidak sedar kehadirannya.


Izan Yahya, 37, berkata, papan tanda berkenaan terlalu tinggi dan kurang jelas.


“Banyak yang komen mereka tidak nampak papan tanda dan lebih mengejutkan ada yang datang ke bazar ini bertanya di mana Bazzar Mains sedangkan mereka sudah berada di dalamnya,” katanya kepada Sinar Harian.

Lokasi strategik, kurang promosi


Sementara itu, pengusaha batik, Abdul Majid Awang, 60, berpendapat lokasi bazar terbabit amat strategik kerana terletak di tengah bandar selain dikelilingi beberapa kedai lain.


“Bagi saya, lokasi ini sudah cantik dan saya percaya bazar ini mampu dimajukan pada masa akan datang sekiranya kita sama-sama memikirkan sesuatu untuk perubahan bazar ini,” katanya.


Menurut Abdul Majid, setakat ini dia banyak bergantung kepada pelanggan luar seperti agensi kerajaan dan swasta yang membuat tempahan.


Bagaimanapun, mereka mendakwa kekurangan promosi dan perhatian pihak berwajib menjadikan suasana perniagaan di situ ibarat hidup segan mati tidak mahu.


"Masing-masing yang kekal meneruskan perniagaan di sini mengharapkan pihak pengurusan dapat mencari jalan penyelesaian dan mengambil kira maklum balas setiap peniaga.


"Mereka bersedia memberi kerjasama terbaik sekiranya diperlukan pihak pengurusan bagi memastikan Bazaar Mains terus hidup di bandar Seremban," katanya.


Antara cadangan peniaga adalah meletakkan satu konsep jelas untuk bazar misalnya memberi fokus kepada jenis perniagaan yang harus diberi perhatian, mengubah susun atur kedai, membina kelengkapan dewan untuk kegunaan ramai dan penjenamaan semula Bazaar Mains bersesuaian keadaan persekitaran.


http://www.sinarharian.com.my/mns/content/story6286648.asp

Lima tahun tunggu bas

Sinar Harian 31 Dis 09


PERADONG - Penduduk di sekitar Daerah Jelebu terutama yang tinggal antara Pekan Kuala Klawang hingga ke Simpang Pertang memohon pihak atau organisasi berkaitan mewujudkan semula perkhidmatan bas yang didakwa terhenti sejak hampir lima tahun dahulu.


Penduduk, Zamri Ibrahim, 38, berkata, sebelum perkhidmatan 'terhenti', bas melalui kawasan perkampungan terbabit sekurang-kurangnya sejam sekali.


Menurutnya, walaupun perkhidmatan tidak kerap, namun kewujudannya amat dihargai kerana memudahkan pergerakan orang kampung yang tidak mempunyai pengangkutan sendiri untuk ke Pekan Klawang.


“Deretan pondok bas sepanjang Pekan Kuala Klawang menuju ke Simpang Pertang sudah tidak berfungsi. Pondok bas sahaja cantik tapi tidak mempunyai makna,” katanya kepada Sinar Harian.


Sementara itu, bagi Abdul Rahman Sabtu, 60, ketiadaan perkhidmatan bas menyebabkan penduduk kampung terutama warga emas terpaksa menggunakan kereta sapu dengan bayaran RM10 untuk ke Pekan Kuala Klawang yang terletak kira-kira lapan kilometer dari Peradong.


“Bayaran dikenakan tidak wajar dan saya memohon perkhidmatan ini diwujudkan kembali walaupun bas dibekalkan hanya bas mini atau bas 'roti paun'. Bahkan, kalau perkhidmatan diwujudkan dua kali sehari ia sudah memadai," katanya.


Bagi Zapiee Md Ludin, 55, ibu bapa di kawasan berkenaan terpaksa menghantar anak-anak ke sekolah berikutan tiada perkhidmatan bas sedangkan mereka mampu berdikari.


“Saya takut ada yang sudah tidak tahu macam mana menggunakan perkhidmatan bas.


“Oleh itu, saya harap pihak berkaitan dapat mengambil serius mengenai masalah ini kerana ia memberi kesan besar kepada warga emas dan ibu-ibu tunggal untuk bergerak ke pekan berhampiran," katanya.


http://www.sinarharian.com.my/mns/content/story6292227.asp

Ceramah YB Taufek , Chegubard 10 Jan Rembau

CERAMAH PERDANA


Bersama :

Ustaz Idris Ahmad - AJK PAS Pusat

YB Mohamad Taufek - ADUN Paroi , Yang Dipertua PAS Rembau

Chegubard – Ketua PKR Rembau


AHAD 10 Januari 2010

9 malam


Di Markas PAS Rembau (PASTI Al Amin) , Kg Pulau Bukit, Chengkau


Semua Dijemput Hadir


Peta ke Markas PAS Rembau di pautan berikut http://rembau-hari-ini.blogspot.com/2010/01/ceramah-yb-taufek-chegubard-10-jan.html