JEJAK UKHUWWAH

JEJAK UKHUWWAH

1/24/11

Makin ramailah rakyat doakan wakil rakyat mereka mati


Nampaknya semakin ramailah rakyat mendoakan wakil rakyat di tempat mereka mati apabila mereka memerlukan bantuan atau sumbangan. Semua masjid di DUN Tenang dapat RM100,000 serta semua surau dan sekolah agama dapat bantuan.

Tapi lihatlah sendiri masjid yang dah nak roboh di Pahang tempat Perdana Menteri sendiri dau Surau Maahad Ahmadi di Gemencheh tidak jauh dari DUN Tenang di bawah ini.

Apa gunanya suruh wakil rakyat kerap menjalani pemeriksaan kesihatan jika rakyat di kawasan mereka sentiasa mendoakan kematian wakil rakyat mereka. Suruhlah rakyat di kawasan mereka mendoakan kesihatan wakil rakyat mereka.

Pilihanraya kecil di mana pula selepas di DUN Merlimau?

PAHANG, JUARA MASJID ROBOH?
Penduduk Kampung Kuala Sat, Hulu Tembeling memohon kerajaan negeri membina sebuah masjid baru menggantikan masjid kayu berusia 60 tahun yang usang serta tidak mencerminkan rumah ibadat mempunyai persekitaran ceria. Kisah lanjut di
http://amkns.blogspot.com/2010/12/pahang-juara-masjid-roboh.html

LIHATLAH KEDAIFAN SURAU DI N.SEMBILAN, JOM BANTU.
Kisah sepenuhnya di http://waghih.blogspot.com/2010/01/lihatlah-kedaifan-surau-di-nsembilan.html

RM1.13 JUTA UNTUK MASJID, SURAU DI DUN TENANG
LABIS: Peruntukan RM1.13 juta akan diagihkan kepada lapan masjid, sembilan surau dan lapan sekolah agama di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang, kata Datuk Seri Najib Razak.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/RM1_13jutauntukmasjid_suraudiDUNTenang/Article/index_html

"Lapan masjid akan menerima peruntukan RM100,000 setiap satu untuk penambahbaikan, sembilan surau masing-masing menerima RM30,000 dan lapan Sekolah Agama Rakyat di kawasan ini akan menerima RM1.13 juta," katanya.
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0119&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_04.htm

PELBAGAI DERITA RAKYAT PAHANG DI BAWAH INI :
http://amkns.blogspot.com/2010/06/dah-50-tahun-penduduk-kuantan-tiada-air.html

KISAH BENAR WAKIL RAKYAT TERIMA SURAT RAKYAT DOAKAN MEREKA CEPAT MATI di http://amkns.blogspot.com/2010/04/rakyat-doakan-wakil-rakyat-mereka-cepat.html

No comments: