KAMI BERSAMA MU

KAMI BERSAMA MU

1/31/11

Masjid bersejarah N.Sembilan nak runtuh, UMNO tak kisah


Tunggulah pilihanraya kecil di Kuala Pilah. Barulah masjid ini akan dapat perhatian Najib, Muhyiddin, Jamil Khir dan Mohamad Hasan.

Sunday, January 30, 2011
PERGERAKAN TANAH DAN KERUNTUHAN TEMBOK MASJID TOK MUAR
Pembangunan di sekeliling bangunan Masjid Tok Muar menyebabkan bangunan masjid tersebut seolah-olah terletak di atas sebuah pulau. Kelihatan indah pada pandangan mata sekalian yang menatap masjid tertua di daerah Kuala Pilah, Negeri Sembilan ini.

Sudah berkali-kali kerisauan telah disuarakan supaya keretakan dan pergerakan tanah yang dikesan diambil tindakan oleh pihak-pihak berkenaan tetapi semua suara tersebut tenggelam dalam arus pembangunan semasa.

TIADA PIHAK YANG NAMPAKNYA BENAR-BENAR KASIH AKAN HARTA WARISAN PENINGGALAN ZAMAN BERZAMAN SEBAGAI MERCU TANDA KEDATANGAN DAN PERKEMBANGAN ISLAM DI DAERAH KUALA PILAH INI.

Bagi mereka yang berkuasa dan diberikan amanah dan tanggungjawab diharapkan dapat membuat tindakan segera supaya sesuatu perkara itu dapat diselesaikan pada kadar yang segera agar tiada kos tambahan berlaku.

APA YANG INGIN DITEGASKAN IALAH ANDAI KATA , KERUNTUHAN KALI INI TIDAK DIAMBIL TINDAKAN SEGERA KEMUNGKINAN AKAN MENYEBABKAN BANGUNAN MASJID MENGALAMI KERUNTUHAN DAN KEROSAKAN.

Sumber : http://yksnegerisembilan.blogspot.com/2011/01/pergerakan-tanah-dan-keruntuhan-tembok.html

No comments: