KAMI BERSAMA MU

KAMI BERSAMA MU

9/15/11

Iran buat dan uji peluru berpandu terkuat di duniaIran sekali lagi memperhebatkan industri persenjataan mereka. Laporan berita 15 Sep 2011 menyebut Iran telah berjaya menguji peluru berpandu 2000 paun yang terkuat di dunia yang ditembak dari pesawat pejuang yang boleh terbang sendiri sejauh 100 km serta tepat mengenai sasarannya dalam satu sesi latihan peperangan udara.

Sebelum ini Iran buat sendiri Peluru Berpandu, Bot Penyerang Laju, Jet Pengebom Tanpa Pemandu, Peluru Berpandu Balistik, Kapal Penggempur Laju di
http://amkns.blogspot.com/2010/08/melayu-setakat-main-mercun-je-iran-buat.html

Iran buat peluru berpandu musnah kapal perang dari jarak 200 km http://amkns.blogspot.com/2011/08/iran-buat-peluru-berpandu-musnah-kapal.html

Iran buat peluru berpandu musnah kereta kebal setebal 300 mm
http://amkns.blogspot.com/2011/09/iran-produksi-massal-rudal-anti-tank.html

Iran buat Peluru Meriam Teknologi Canggih di http://amkns.blogspot.com/2010/08/iran-rasmi-kilang-peluru-meriam.html

Iran lancar Bot Terbang buatan sendiri di http://amkns.blogspot.com/2010/09/iran-lancar-bot-terbang-buatan-sendiri.html

Saintis Iran cipta UFO di http://amkns.blogspot.com/2011/03/iran-cipta-ufo-hebat-saintis-mereka.html


IRAN SUKSES UJI COBA RUDAL QASED

15 September 2011, Tehran (Berita HanKam): Rudal buatan dalam negeri Qased seberat 2000 pound sukses mengenai sasaran, diumumkan juru bicara latihan udara Velayat 3 Brigadir Jenderal Hossein Chitforoush.

Chitforoush mengatakan rudal berpandu dengan jarak tembak 100 km mengenai sasaran dalam latihan perang.

Rudal generasi baru, dapat terbang sejauh 100 km dan menjadikan salah satu rudal terkuat di dunia.

Iran mulai merancang dan membuat rudal sendiri saat akhir perang dengan Irak.

KASAU Iran Jenderal Hassan Shahsaffi tahun lalu, mengumumkan rudal Qased mampu terbang sejauh 40 km tanpa dikontrol oleh pilot.

http://beritahankam.blogspot.com/2011/09/iran-sukses-uji-coba-rudal-qased.html


2000-POUND QASED MISSILES SUCCESSFULLY HIT MOCK TARGETS

TEHRAN, Sept. 14 (MNA) -- Domestically manufactured 2000-pound Qased missiles successfully hit targets, said Brigadier General Hossein Chitforoush, spokesperson for the Defenders of the Skies of Velayat 3 aerial war game.
Speaking to IRNA news agency on Wednesday, Chitforoush said the guided missiles with a range of 100 kilometers hit the mock targets in the war game area.

The new generation of missiles, with the help of an engine attached to it, can fly over a distance of 100 kilometers, and are among the strongest missiles in the world.

Iran started designing and manufacturing these missiles during the last years of Iraq’s war against Iran (1980-88 Iran-Iraq war).

Last year Air Force Commander General Hassan Shahsaffi announced that these missiles are capable of flying over a distance of 40 kilometers without being controlled by the pilot.

http://www.mehrnews.com/en/newsdetail.aspx?NewsID=1407958

4 comments:

banten betawi said...

Hidup Iran
Hidup Islam
Hidup Ahlul Bayt
Salawat....

Anonymous said...

Aku x percaya Iran ni....Ideologi anutan mereka majoriti Syiah yang bersekongkol dengan Yahudi dan anti ahli sunni. Kita dinampakkan kebobrokan yang dilakukan hanya dilakukan oleh puak Israel, itu yang kita nampak. Hakikatnya Iran merupakan penggerak utama belakang tabir kumpulan Syiah yang menyokong penaklukan al quds oleh zionis di mana keuntungannya akan berbalik kepada Syiah dan Yahudi amat nyata disokong oleh sekelian munafik sejak zaman khalifah lagi. Tidak pernah lagi kita lihat Iran membunuh Yahudi malah penganut Syiah dalam diam memerangi ahli sunni dan kini telah melebar penaklukan senyap mereka ke Jordan, lubnan, iraq dan terbaru mereka cuba melakukan penghapusan etnik sunni di Syria (mejoriti rakyat adalah sunni)...Nampak tak kelicikan mereka mengatur strategi untuk menguasai Baitulmuqaddis?. Bantuan peluru al-qsam baru-baru ini aku lihat semacam gula-gula ke mata masyarakat dunia untuk mengaburi tindakan Iran itu seumpama tidak menyokong Yahudi...akan tetapi hakikatnya adalah berlawanan....Wallahua'alam.

Anonymous said...

Anon February 07, 2013

Betul3...sbb ada seorang kenalan Iran sunni pernah beritahu...Amerika bertelingkah dgn Iran? itu semua lakonan katanya. US takkan berperang dgn Iran walau smpai kiamat pun! itu yg dia kata. dalam makna dia tu sbb terkejut gak dgr..

abuamir said...

Golongan syiah ni tidak boleh dipercayai, sebab itulah Sallehudin Al-Ayubi dulu hancurkan syiah di Mesir dahulu sebelum menyerang Kristian di Baitulmuqqadis. Syiah ni nampak lemah bila kecil tetapi bila ada kekuatan maka mereka akan menganas spt di Syria dll.

Ingat syiah dan yahudi dari golongan yg sama sebab pengasas syiah adalah yahudi. Sama juga dgn keturunan saud di arab saudi dari bangsa yahudi.

Semoga kita tetap kpd Islam sebenar.